Porties : 4
Voorbereiding : 15 min
Baktijd : 10 min

4 takjes verse tijm
4 el olijfolie
4 sneetjes boerenbrood (of 1/2 stokbrood)
4 knoflookteentjes (roze knoflook)
12 rode of gele kerstomaten
2 tl kleine kappertjes
zout, peper

1 Maak de tijmolie: ris de tijmblaadjes van de takjes en meng ze met de olijfolie. Drenk de sneetjes boerenbrood in dit mengsel. Breng op smaak met zout en peper.
2 Schik de broodsneetjes op de barbecue. Bak ze aan weerszijden goudbruin en wrijf ze in met de knoflookteentjes.
3 Snijd de kerstomaten in tweeën. Verdeel de halve tomaatjes en de kappertjes over de broodsneetjes.
4 Leg de crostini weer op de barbecuegrill en laat ze mooi roosteren.
5 Serveer de crostini bij het aperitief of als voorgerecht, met een groene salade.